Als Vivaldi zijn "Vier Jaargetijden" niet met muzieknoten, maar met kleurtonen had geschreven in de museumtuin van Gaasbeek, had het kunnen resulteren in een prachtige visuele ervaring die de verschillende seizoenen op een unieke manier uitbeeldt.
De museumtuin van Gaasbeek biedt een prachtige en gevarieerde omgeving die de perfecte achtergrond zou kunnen vormen voor de kleuren die Vivaldi zou gebruiken om de seizoenen uit te beelden. Elke kleurcompositie zou de emoties en gevoelens van dat seizoen oproepen en bezoekers in staat stellen om de seizoenen op een nieuwe en creatieve manier te beleven.

Voor de winter zou Vivaldi koele en serene kleuren gebruikt hebben, zoals blauw, wit, grijs en zilver. Deze kleuren zouden de rust van de winter, de sneeuw en de kou weergeven, evenals het gevoel van introspectie en stilte.
Voor de lente zou Vivaldi heldere en frisse kleuren gebruikt hebben, zoals lichtgroen, geel, roze en wit. Deze kleuren zouden de ontluikende bloesems, bloemen en planten weergeven, evenals het gevoel van vernieuwing en opkomst van nieuw leven.
Voor de zomer zou Vivaldi levendige en warme kleuren kunnen gebruiken, zoals oranje, rood, geel en paars. Deze kleuren zouden de warmte van de zon, de vreugde van de zomeractiviteiten en de bruisende sfeer van het seizoen weergeven.
Voor de herfst zou Vivaldi warme en diepe kleuren kunnen gebruiken, zoals bruin, oranje, rood en goud. Deze kleuren zouden de veranderende bladeren, de oogst en het veranderende landschap weergeven, evenals het gevoel van verandering en het naderende einde van het jaar.
Door de seizoenen op deze manier uit te drukken, zou Vivaldi ons een andere manier bieden om de schoonheid en gevoelens die we associëren met elk seizoen te ervaren en te waarderen. De combinatie van kleuren, licht in de prachtige museumtuin van Gaasbeek zou een buitengewone en betoverende ervaring opleveren voor bezoekers.
De Fotograaf
Hallo, mijn naam is Kris Coppens
Mijn eerste contacten met fotografie dateren van tijdens mijn jeugd met een zéér compact toestel : “richt en klik”.
Nadien gebruikte ik hetzelfde toestel tijdens de reizen met mijn echtgenote.
Nadat dit toestel het begeven had, heb ik mij een Nikon D50 aangeschaft : alweer omwille van het gebruiksgemak dankzij de voorgeprogammeerde scenario’s. Hierdoor begon ik ook al iets meer aandacht te schenken aan de compositie en dan vooral bij natuurfoto’s. Het resultaat hiervan beantwoordde evenwel niet altijd aan wat ik in gedachten had omwille van de beperkingen van die scenario’s.
Een volgende stap was dus mijn zeer beperkte technische kennis uitbreiden en dus ook overstappen naar manuele instellingen.
Daarom ben ik 5 jaar geleden gestart met de cursus fotografie, de eerste module volgen en dan zien we wel verder. 
Ondertussen 5 jaar verder en met een toch iets grotere technische bagage, heb ik nu mijn eerste tentoonstelling. Dit smaakt duidelijk naar meer !

Kijk verder

Back to Top