Bern Hall 2
Bern Hall 2
Bern Platz 2
Bern Platz 2
Jordan Flow 1_V00
Jordan Flow 1_V00
Jordan Flow 2_Basis
Jordan Flow 2_Basis
Skifestival_V11
Skifestival_V11
Oslo Opera 2_V10
Oslo Opera 2_V10
Skifestival Oslo 2_V10
Skifestival Oslo 2_V10
Bern Aare 3_V10
Bern Aare 3_V10
Hoe voelt een massa? Wat is het om een individu te zijn in het grotere geheel? Of gaan we graag op als individu in die dagelijkse stroom?
‘flows’ laat ons het individu zien in de massa, maar laat ons ook de massa zien die opgebouwd is uit de verschillende individuen. Een stroom kan niet bestaan zonder elk individu, maar elk individu in de stroom is uniek, of toch niet? Is het zoals een rivier die bestaat uit vele watermoleculen, waar elk watermolecuul gelijk is aan het andere? Een stroom kan niet bestaan zonder watermolecuul, maar een watermolecuul kan wel bestaan zonder stroom.
‘flows’ laat zien dat ieder individu opgaat in de stroom, maar dat die stroom niet kan bestaan zonder het individu. En wat vertelt het ons over ons als toeschouwer, in het echte leven daar buiten, en hier kijkend naar een werk? Kijken we naar het geheel, of laten we ons verleiden tot het zoeken naar het individu? Geven we toe aan het veilige gevoel van de massa? Of interesseren we ons in het verhaal van het individu?
De fotograaf
In mijn jeugdjaren was fotografie een hobby, zwart/wit en donkere kamer van mijn broer.
Gezien nieuw ouderschap is fotografie op de achtergrond geraakt. Maar na 2 solitaire reizen heb ik besloten om avondschool te volgen , in een poging om ‘betere vakantie kiekjes’ te nemen.
Ondertussen is fotografie is een compleet uit de hand gelopen hobby geworden.
Het ‘flows’ project is een reeks met een doel, samengestelde foto’s, op een bepaalde plaats, om en sfeer te creëren, gestart in België, later Internationaal, in Oslo en Bern op specifieke vraag.
Het is niet zoals mijn vroegere foto’s, momentopnames om een beeld vast te leggen.
De Neckstraat 22, b34 - 1081 Brussel
+32 477 62 99 43

Kijk verder

Back to Top